Bali

beelden.jpgBali oefent voor veel mensen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Niet alleen de overweldigende tropische natuur met al zijn rijstterrassen, palmbomen en mooie stranden, maar ook de levende Hindoe cultuur met een overvloed aan tempels maakt Bali heel bijzonder. De specifieke eigen kunst en de vriendelijke mooie bevolking maken Bali tot een bijna onwerkelijk eiland van schoonheid. Bali is het enige eiland van Indonesië wat hindoe├»stisch is, alle andere eilanden zijn streng islamitisch.
 
Rituelen, feesten en ceremonies zijn alledaagse zaktanalot_zonsondergang.jpgen in de Balinese samenleving. Dagelijks worden veel offers gebracht aan de goden. Altijd is er wel ergens een groot tempelfeest, een crematie of een processie. Religie is dan ook de ziel van elke Balinees, van jong tot oud. Maar nooit zal de Balinees zijn religie opdringen aan de ander, hij heeft een groot respect voor andere godsdiensten.

De meeste Balinezen leven onder de armoedegrens, hebben maar nauwelijks genoeg inkomsten voor hun levensonderhoud. Dat ervaar je niet wanneer je verblijft in het toeristische gedeelte van Bali in het uiterste zuiden, zwembad_poppies.jpghier vind je namelijk het bruisende Bali met volop uitgaansleven en vele moderne winkels, luxueuze hotels en ressorts. Wil je echt doordringen in het binnenste van Bali, neem dan de fiets en verlaat de doorgaande wegen, je komt dan terecht in het echte Bali, waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan.