Goede projecten en interessante tips

jonge monniken in ThailandAsian way of life
Verschaft onder andere zeer uitgebreide en betrouwbare fietsroutes in Azie

Een paar woordjes Indonesisch
Een beetje Indonesisch leren voor je vakantie? Privé of in een klein groepje.
Dat kan!  Ine Waworuntu geboren en opgegroeid in Jakarta , wil U op een eenvoudige wijze wat basistaal bijbrengen, zodat U tijdens uw vakantie eenvoudige gesprekken kunt voeren. Deze conversatielessen vinden plaats in haar eigen huis in Best.
Neem contact op met Ine. Tel. : 06 41517127

Ayah-fonds
Privé-project van mijzelf.
Doel: steunen van zeer arme families in Indonesië, dit kan zijn in de vorm van goederen of van geld. Alle giften komen rechtstreeks bij die families zonder tussenkomst van een derde, dus zonder een overkoepelende organisatie. Wilt u wat meer informatie hierover of wilt u kennismaken met enkele van deze families, klik hier.

Heel bijzonder overnachten in Lovina.
Wil je eens een keertje niet in een guesthouse logeren of in een klein hotelletje, dan kan ik deze plek van harte adviseren: Panti Asuhan in Lovina, gelegen midden in Singaraja.

Op het terrein staan voor gasten 2 gerieflijke bungalows (op palen). Elke bungalow heeft 2 goede bedden, een eigen toilet en douche. Zijn standaard ingericht, handdoeken, zeep, tandpasta zijn aanwezig.

Panti Asuhan is een tehuis voor kinderen, die door allerlei omstandigheden, niet in hun gewone familieverband kunnen wonen. Zij zijn ofwel wees, ofwel zij zijn door hun ouders afgestaan omdat zij de kosten niet kunnen betalen, ofwel het zijn zwerfkinderen, ofwel het zijn getraumatiseerde kinderen.

Hier krijgen de kinderen onderwijs tot aan de middelbare school, vinden heel veel naschoolse activiteiten plaats op cultureel gebied maar ook gewoon de alledaagse dingen (corveetaken, meehelpen in de tuin of keuken, enz).

Panti Asuhan is opgericht door 2 Nederlanders. Panti Asuhan draait op donaties vanuit de stichting Gotong Royong. Wil je graag gebruik maken van deze overnachtingsplekken, is het verstandig om even te reserveren: Tel. 0362 23905 (mobiel: 081 558 025 708). Adres: Panti AsuhanJalan Supratman, Kubujati, Singaraja.

Kosten: 100.000 Rupiah per nacht (7,5 euro) inclusief ontbijt. (prijs augustus 2010)

Vanuit Singaraja zijn prachtige dagtrips te maken.